Stromy padaly jako sirky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stromy padaly jako sirky

Pracovník radnice v Bořeticíh na Břeclavsku Václav Pazderka odstraňuje jeden ze spadlých stromů, které při noční bouřce poškodily na místním hřbitově několik hrobů.
Pracovník radnice v Bořeticíh na Břeclavsku Václav Pazderka odstraňuje jeden ze spadlých stromů, které při noční bouřce poškodily na místním hřbitově několik hrobů.

PRAHA – To byla spoušť! Bouřky z vedra a vichřice postihly téměř celou republiku. Vyvracely stromy a vyplavily několik obcí. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Zato příští týden bude počasí připomínat prádelnu.

Podle meteorologů to nejhorší v souvislosti s bouřkami máme za sebou. „Bát už se nemusíme, ale po bouřkách zase úplně není,“ tvrdí meteoroložka Jiřina Švábenická. Ojediněle se prý mohou vyskytnou i dnes.

● K vyvráceným stromům museli hasiči kvůli bouřce vyjíždět v jižních Čechách, na Pardubicku, na jižní Moravě i na Olomoucku.
● Do stromu, který se zřítil na trať, narazil na železničním přejezdu u Vyššího Brodu vlak. Srážka poškodila lokomotivu a traťové vedení. Jeden strom spadl i na nákladní vlak u Bedihoště na Prostějovsku a zastavil tam železniční dopravu.
● Na jižní Moravě způsobila noční bouřka s vichrem problémy na 30 místech. Většinou vyvrátila mohutné stromy, které zatarasily silnice, a někde dešťová voda zaplavila sklepy. Kvůli bouřce museli brněnští hasiči vyprošťovat avii, která uvízla v jezeře vytvořeném dešťovou vodou.
● Třináct domů zaplavila voda v Chotči na Pardubicku, bylo v nich až 30 cm vody.


23.6.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.