Účet za pohřeb Kočky (†40) 1 128 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Účet za pohřeb Kočky (†40) 1 128 000 Kč!

Takto vypadal včera hrob Václava Kočky na hřbitově v Praze-Řepích. Květin a věnců bylo tolik,že zasahovaly přes cestuk dalším hrobům.
Takto vypadal včera hrob Václava Kočky na hřbitově v Praze-Řepích. Květin a věnců bylo tolik,že zasahovaly přes cestuk dalším hrobům. (Aha! – Alexandr Malachovský, David Kundrát, Martin Pekárek)

PRAHA – Zatím 1 128 000 korun zaplatila rodina Kočkových za velkolepý pohřeb zavražděného Václava Kočky mladšího (†40). Nejdražší položku tvoří honosná hrobka z indického mramoru za půl milionu korun! Naopak církevní obřad v kostele svaté Markéty na Břevnově byl zcela zdarma.

A to byl církevní obřad zdarma!

Částka, kterou Kočkovi zaplatí za hrobku na hřbitově v Praze-Řepích, možná ještě vzroste. „Cenu práce, kterou jsme zatím odvedli, bych odhadl na půl milionu korun. Ale pokud bude rodina chtít ještě nějaký pomník, nebo něco podobného, může se vyšplhat i k milionu,“ říká kameník Václav Hausdorf. Na hrobce se totiž stále pracuje.

Obřad v kostele v areálu Břevnovského kláštera byl zdarma. Kočkovi neplatili ani práci kněze. Nejde však o žádnou specialitu, farnost prý za církevní obřady nic nevybírá. Přijímají jen dobrovolné dary. Drahý byl pronájem vzácného historického kočáru, který vezl rakev. Ten se již vrátil do muzea kočárů v středomoravské obci Čechy pod Kosířem. „Myslím, že s ohledem na to, že je kočár mimořádně cenný a obyčejně ho nezapůjčujeme, jsme se dohodli na rozumné částce. Jsme rádi, že jsme kočár mohli poskytnout. Je vidět, že se mezi lidi vrací tradice,“ uvedl ředitel muzea Václav Obr.


Daniel Hůlka: Na pohřbu s autem bez značky!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.