Kauza Kuřim - Rozsudek padne v pátek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kauza Kuřim - Rozsudek padne v pátek!

Klára Mauerová
Klára Mauerová (: ČTK)

BRNO – Tresty za týrání chlapců Ondřeje a Jakuba se obvinění v kauze Kuřim dozvědí v pátek! V případu je šest obžalovaných. Včera mohli naposledy před soudem promluvit. Co řekli hlavní aktéři kauzy?

● Klára Mauerová, matka Ondřeje a Jakuba. Hrozí jí 10 let vězení.„Nechápu, jak jsem bití svých malých synů mohla vůbec připustit.“„Nesnažím se na nikoho hodit vinu, já jsem máma.“„Nechci, aby mě osvobodili, ani to tak nevnímám.“„Myslela jsem si, že pomáhám a napravuji svoje viny.“

● Kateřina Mauerová, sestra Kláry. Hrozí jí 10 let vězení.„Topení Ondřeje na chatě opravdu předcházely hrůzy, které byly popsány, a to, že se to někomu nehodí, neznamená, že to není pravda.“„Vím, že za své jednání budu potrestaná, a stavím se k tomu čelem. Ne tím, že tvrdím, že jsem byla osobou ovládanou, byla jsem ovlivněná, ne ovládaná.“

● Barbora Škrlová alias Anička a Adam. Hrozí jí 7 let vězení.„Topení chlapce předcházelo bití ze strany obou sester, nadávky, svazování i namáčení hlavy do dřezu.“„Omlouvám se, že jsem nepřišla osobně toto říct, mám strach z pout a z malé cely na soudě ve sklepě.“ (Její prohlášení četl právní zástupce Richard Novák.)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.