V pražské Stromovce se znovu propadla zem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V pražské Stromovce se znovu propadla zem!

Říjen 2008 - Země se ve Stromovce propadla v neděli okolo desáté hodiny dopolední. Kráter je velký 20 metrů, což je zhruba dvakrát tolik, než měl kráter po prvním propadu letos v květnu.
Říjen 2008 - Země se ve Stromovce propadla v neděli okolo desáté hodiny dopolední. Kráter je velký 20 metrů, což je zhruba dvakrát tolik, než měl kráter po prvním propadu letos v květnu.

PRAHA – Obrovská díra v zemi včera vznikla v pražském parku Stromovka. Kolem desáté hodiny ráno se propadla půda v místech, kde se razí tunel pro silniční okruh. Stalo se tak již podruhé, poprvé se země propadla letos v květnu.


...a to je za půl roku už podruhé

Nikdo naštěstí nebyl zraněn, přesto chce primátor Pavel Bém kvůli tomu podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

„Jsem naprosto pobouřen při představě, že by tu běhalo malé dítě nebo maminka s kočárkem,“ prohlásil Bém. Nehoda se stala kolem desáté hodiny poblíž bývalé Šlechtovy restaurace, jen několik metrů od jedné z asfaltových cest, kudy procházejí lidé. Kliknutím zvětšeteNa místě se vytvořil kráter o rozměrech asi 20 x 20 metrů. Hloubka je asi deset metrů!

Kliknutím zvětšete„Půda se propadla v místě, kde severní tunel rozšiřujeme o takzvaný bezpečnostní záliv,“ řekl mluvčí Metrostavu František Polák. „Zatím šetříme, proč se to stalo. Z geologického hlediska je tady situace velmi složitá,“ řekl Dušan Havel z Českého báňského ústavu.

Kliknutím zvětšeteVýstavba severozápadní části vnitřního automobilového obchvatu mezi Špejcharem a křižovatkou Pelc-Tyrolka začala loni. Silnice povede tunely pod Letnou a pod Stromovkou. Náklady na stavební práce dosáhnou 21,2 miliardy korun, technologie budou stát další 4,5 miliardy korun. Silnice by měly být dokončeny v roce 2011.


Autor: (zč)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský a ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.