Z jatek utekl býk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Z jatek utekl býk!

Rozzuřeného býka je těžké odchytit.
Rozzuřeného býka je těžké odchytit. (HZS Vysočina, ČTK)

POLIČKA – Pozor, zlý býk! Celá Polička na Svitavsku se včera obávala jediného. Že totiž narazí na býka, který uprchl z jatek! Šestisetkilové monstrum pak volně pobíhalo po městě i okolních lesích.

Pozor, zlý býk! Celá Polička na Svitavsku se včera obávala jediného. Že totiž narazí na býka, který uprchl z jatek! Šestisetkilové monstrum pak volně pobíhalo po městě i okolních lesích...

Býka přivezl na porážku do masokombinátu v Poličce společně s dalším dobytkem soukromý zemědělec. „Při vykládání na rampu masokombinátu nalezl býk skulinku a uprchl do okolních hustých lesů. Nikdo nebyl zraněn,“ uvedl pro tn.cz policista Pavel Tlustý. Ihned po zmizení mohutného býka byla vyhlášena mimořádná policejní opatření, dát pozor by si měli hlavně osamocení lidé. Býk totiž není na člověka zvyklý, proto by se mohl chovat agresivně, nebo dokonce zaútočit.

Podobně kuriózní záležitost řešili pelhřimovští hasiči, kteří vyjížděli k pobíhajícím králíkům na silnici za Starým Pelhřimovem. Z projíždějícího nákladního auta se totiž uvolnily bedny naložené živými králíky a vysypaly se na zem. Asi padesát zvířat, která se rozutekla, pak museli několik desítek minut honit. Bohužel někteří králíci náraz nepřežili.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.