9 měsíců skrývala svého syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

9 měsíců skrývala svého syna!

Veronika Horváthová si svého syna vybojovala.
Veronika Horváthová si svého syna vybojovala.

PRAHA – Obrovské štěstí a radost prožívala včera u pražského soudu Veronika Horváthová z Nového Města nad Metují. Definitivně nemusí vrátit svého syna Adriana Santanu (4) jeho otci do Spojených států.


Soud nakonec rozhodl, že Adrian (4) nemusí ke svému otci do USA

A to i přesto, že soud dvakrát rozhodl: Adrian musí do Ameriky!

Malý Adrian je občanem České republiky i USA a na základě dohody rodičů měl své bydliště v San Francisku. Odtud s ním ale matka bez souhlasu otce utekla zpátky do rodného Česka. „Manžel nás v Americe psychicky týral, věděla jsem, že můžu být potrestána za únos, ale jinak jsem nemohla,“ popsala situaci Horváthová.

Přestože Adrian neumí anglicky a podle psychologických posudků je na matce závislý, rozhodly zpočátku české soudy v Hradci Králové a Náchodě ve prospěch otce. Adrian se měl vrátit zpátky k tátovi do Kalifornie.

Horváthová potom syna devět měsíců skrývala, protože věřila, že soudci rozhodli v jejím případě špatně. Popsala, že hrozné období, kdy se Adriana snažila ukrývat, patřilo k nejtěžším v jejím životě, a byla připravena, že bude odsouzena k vězení. Nejvyšší soud nakonec loni v červenci rozsudky soudu nižších instancí zrušil a pražský městský soud včera jeho rozhodnutí potvrdil. „Trvalo tři roky, než byly posouzeny listiny, které byly založeny již od samého počátku. Jsme rádi, jak senát rozhodl a že uvedl, že nebyl důvod chlapce vydat,“ uvedla advokátka Pavlína Vondráčková.

Kliknutím zvětšete


Autor: (frr)
Foto ČTK, repro ČT

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.