Procházkův komplic Čermák propuštěn! Zaplatil 10 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Procházkův komplic Čermák propuštěn! Zaplatil 10 milionů

Tento vůz údajně řídil komplic Čermák.
Tento vůz údajně řídil komplic Čermák.

PRAHA – Milan Čermák (51), který byl obviněn, že pomáhal Františku Procházkovi při krádeži 560 milionů korun, jde z vazby. Jeho manželka včera složila kauci deset milionů korun. Peníze jí prý půjčil rodinný přítel.


● Soud rozhodl, že parťák zloděje století je po složení kauce volný!

Řidič Čermák je stále hlavním podezřelým z toho, že pomáhal Františku Procházkovi ukrást více než půl miliardy korun z bezpečnostní agentury G4S, kde oba pracovali.

Ve vazbě je Čermák od loňského března. Nyní podal k soudu stížnost proti tomu, že mu žalobci prodloužili pobyt ve vazbě. A soud stížnosti vyhověl – z vazby ho propustil! „Obviněný podal stížnost na vazbu, ve které ho státní zastupitelství ponechalo. Městský soud ho nyní pustil na kauci deset milionů korun,“ řekla Štěpánka Zenklová z městského státního zastupitelství.

Kliknutím zvětšeteDeset milionů včera složila jeho manželka. Jakmile se objeví na účtu soudu, dá věznice pokyn k propuštění Čermáka na svobodu. Peníze jí prý půjčil rodinný přítel. Víc neřekla. Není ale vyloučeno ani to, že se jedná o tah mafie. Pokud chce Čermáka jako nepohodlného svědka zlikvidovat, venku bude snadným terčem.

Každopádně komplic jednoho z nejúspěšnějších lupičů století by se mohl dostat na svobodu už dnes nebo v pátek.

Ke »krádeži století« došlo minulý rok v sobotu 1. prosince přímo v areálu agentury G4S v Praze 3 na Žižkově. Do objektu vjela dodávka maskovaná jako firemní vůz agentury a pachatel do auta naložil ukradené peníze. Hlavním aktérem krádeže byl podle vyšetřovatelů zaměstnanec G4S Procházka, po kterém policie stále pátrá. Čermák údajně řídil dodávku, o čemž svědčí pachová stopa.

Při domovní prohlídce u něj našla hned několik telefonních SIM karet, počítačových čipů i legálně držené zbraně, včetně americké útočné pušky M16. V zadním sedadle jeho terénního auta se pak ukrývaly tři miliony korun, dalších několik set tisíc bylo v domě. Výsledkem domovní prohlídky byla i mačeta a sekera se stopami lidské krve. Nepodařilo se ale prokázat, že by krev patřila Procházkovi


Autor: (ajd)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.