Sjezd zelených: Bursíkovy slzy a chlast - Oslava v biorestauraci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sjezd zelených: Bursíkovy slzy a chlast - Oslava v biorestauraci

Nakonec se Bursík rozplakal.
Nakonec se Bursík rozplakal.

TEPLICE – Zelení měli na víkendovém sjezdu napilno! V sobotu se jednání protáhla až do půl čtvrté ráno! Několik hodin předtím si zelení zvolili vedení. Šéfovské křeslo obhájil Martin Bursík.


Ten se v děkovné řeči rozplakal, vzpomněl si na tragicky zemřelého bratra Jiřího, který se před čtrnácti dny zřítil v Alpách. Noc pak zelení zakončili v biorestauraci...

Prvním místopředsedou strany se při sobotním hlasování stal Ondřej Liška. Ani v této volbě neuspěla Dana Kuchtová, kterou předtím drtivě Bursík porazil ve volbě o post předsedy strany. Kuchtová tedy ve vedení strany skončila. Místopředsedy se stali i Martin Andra a Bursíkova milenka Kateřina Jacques. Bursík se tedy obklopil lidmi sobě blízkými a zcela ovládl zelené. Rozruch na sjezdu způsobil už v pátek svým vystoupením šéf ODS Mirek Topolánek. V hysterickém projevu mluvil vlastně jen o kauze svého poslance Moravy. V sobotu pak jednání kvůli hádkám mezi delegáty nabralo skluz. Po druhé hodině ranní tak někteří začali přímo v jednacím sále tancovat! Kateřina Jacques přinesla CD, na které zelení začali trsat. Z rokenrolu se přešlo na ploužáky a zelení večer zakončili v jednom z teplických podniků:.„Po jednáních jdeme do biorestaurace, mají tam i dobré drinky!“ řekl Petr Koubek, tiskový mluvčí Džamily Stehlíkové.

Kliknutím zvětšeteHvězdou sjezdu zelených se stal pražský člen strany Jan Šlechta. Vystupoval až po půlnoci a na jeho projevu bylo znát, že je značně opilý. „Ke straně zelených jsem přišel jako milovník přírody, avšak jsem se velmi zklamal, zjistil jsem, že velmi se zde bojuje o posty a tak dále,“ začal Šlechta a pokračoval: „Chci zaručit dvoukolejnost vedení, vzniknou odborné sekce. Budou zcela tajně, jako za komunismu. Já vám garantuju, já jsem garantem, že odborné sekce nezaniknou.“ V sále se delegáti smáli, až jim tekly slzy. „Mně se mezi váma líbí, i když vobčas jako...“ nedořekl kvůli potlesku. Do předsednictva zvolen nebyl.


Autor: (kk, ČTK)
Foto Aha! – Martin Přibyl, Foto www.zeleni.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.