Zavolala sanitku a začala rodit... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zavolala sanitku a začala rodit...

Maminka Vendula se svým Pavlíkem už v porodnici v Brandýse.
Maminka Vendula se svým Pavlíkem už v porodnici v Brandýse.

BRANDÝS NAD LABEM – Byla to pořádná rychlost. Mladá matka zavolala v Čelákovicích záchranku s tím, že má porodní bolesti.

Byla to pořádná rychlost. Mladá matka zavolala v Čelákovicích záchranku s tím, že má porodní bolesti. Středočeští záchranáři dorazili na místo za osm minut, ale na převoz do porodnice už bylo pozdě. Malý Pavlík se tak narodil doma, vlastně na návštěvě u maminčiny kamarádky...

„Pořád jsem svému muži »vyhrožovala«, že jestli mě bude zlobit, tak mu porodím doma,“ vypravuje se smíchem čerstvá maminka Vendula (22). A své sliby dodržela téměř na sto procent. Malého Pavlíka neporodila v nemocnici, ale na návštěvě u kamarádky. „Šla jsem v klidu ke kamarádce, a najednou to přišlo. Bylo to hrozně rychlé, ve čtvrt na tři odpoledne mi odtekla voda a ve tři hodiny už byl chlapeček na světě. Ani jsme nestačili dojít k sanitce,“ směje se Vendula.

Přestože Pavlík přišel na svět v takovém spěchu, jsou on i jeho mladá maminka naprosto v pořádku. Chlapeček váží 2,5 kg a měří 45 cm. Tatínek Pavel (25) je také na syna i maminku náležitě pyšný. Pro 22letou Vendulu to byl už čtvrtý porod, na Pavlíka čekají doma ještě bratříček Fanda (4) a dvě sestřičky – Michalka (3) a Deniska (15 měsíců). „Ale tohle už je opravdu poslední, víc dětí už neplánujeme,“ usmívá se čtyřnásobná matka. „Dvě holčičky a dva chlapečci, to je tak akorát.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.