Počasí: Slunce včera už i zabíjelo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Počasí: Slunce včera už i zabíjelo!

„Sluníčko miluju. A stydlivá nejsem, nejraději se opaluju nahá,“ řekla včera deníku Aha! na koupališti v pražském Podolí osmnáctiletá studentka Michaela.
„Sluníčko miluju. A stydlivá nejsem, nejraději se opaluju nahá,“ řekla včera deníku Aha! na koupališti v pražském Podolí osmnáctiletá studentka Michaela.  (Aha!: Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Mdloby, spálené kůže, srdeční kolapsy. Slunce včera lákalo k vodě, ale v tropickém vedru kolabovaly i desítky lidí. Horko si už dokonce vyžádalo i první letošní oběť.

Důchodce (72) z obce Radouš na Berounsku přitloukal tašky na střeše, ve více než třicetistupňovém parnu dostal infarkt, v bezvědomí se svezl dolů na střechu přistavěné kůlny, a tam zemřel...

KOLABUJÍ HLAVNĚ DŮCHODCI!
Záchranná služba na Rakovnicku zasahovala u babičky (92), která zkolabovala na slunci před svým domem. V Kladně zase zkolaboval ve frontě v Poštovní spořitelně penzista (74). „Zaznamenali jsme obrovský nárůst výjezdů k pacientům, kterým se v důsledku horkého počasí zhoršil jejich zdravotní stav. Ohroženi jsou hlavně kardiaci a astmatici, kteří trpí dechovými obtížemi a může u nich dojít až k srdečnímu selhání,“ řekla mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

TŘI LITRY VODY DENNĚ!
Podle lékařů lidé ve vedrech podceňují pitný režim. Pokud nevypijí minimálně tři litry tekutin (nejlépe vody či minerálky) za den, může to dopadnout i tragicky. Ordinace lékařů byly včera plné dehydrovaných pacientů, další museli vyhledat odbornou pomoc kvůli úpalu, úžehu, či spálené kůži.

ZASTAVIL SE I ORLOJ!
Vysoké teploty v Praze dokonce způsobily, že se zastavil orloj na Staroměstské radnici! Orlojník pak musel ručně upravit vůli mezi kolečky, protože se vlivem vysokých teplot materiál roztáhl, a kolečka se přestala točit.

TRAGÉDIE U RYBNÍKA
Patnáctiletý chlapec se včera topil v rybníku Sycherák na Tachovsku. Z vody ho v bezvědomí vytáhla přítomná učitelka. Podle mluvčí záchranky Plzeňského kraje Lenky Ptáčkové mladíka v těžkém stavu přepravil vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.