Bezdomovci pekli městského berana | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Bezdomovci pekli městského berana

PRAHA - Najíst se dosytosti skopovým masem se rozhodla trojice bezdomovců. Vyhlédli si beránka z městského stáda, zabili ho a upekli. Server iDnes o tom informoval radní Prahy i městské části Praha 11 Jiří Janeček (ODS).


„Městští strážníci chytili bezdomovce, kteří opékali berana z našeho stáda,“ řekl radní. Podle něho má město asi padesátičlenné stádo ovcí. Ty spásají porosty v zatravněných oblastech.

„Byl to menší beránek, mohl vážit okolo dvaceti kilogramů,“ odhaduje Janeček. Stádo bylo v hlídaném statku. Bača, který se stará o stádo, po krádeži zavolal policii. Bezdomovci ale beránka rychle zabili a začali opékat v nedalekém lese. Protože je škoda zhruba sedm tisíc korun, případ vyšetřuje policie. „Nevěřím, že to ti lidé uhradí, ale je to už trestný čin,“ říká starosta městské části Prahy 11 Dalibor Mlejnský. Podle něho je počínání bezdomovců nepochopitelné, protože město má pro bezdomovce programy, aby se mohli najíst bez nutnosti krást.


Autor: (dom)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.