Další nalezené dítě! Tonyho odložili do igelitky! Matka si zřejmě spletla babybox s ubytovnou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Další nalezené dítě! Tonyho odložili do igelitky! Matka si zřejmě spletla babybox s ubytovnou...

Takto vypadá babybox v Hloubětíně.
Takto vypadá babybox v Hloubětíně. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Další odložené miminko! V úterý byl v Praze-Hloubětíně nalezen jen několikadenní chlapeček. Kdosi ho nechal ležet v igelitce v jedné z ubytovoven. Ta se ale kupodivu nachází jen kousíček od místního babyboxu! Miminko bylo převezeno do nemocnice na Bulovce, kde mu hned začali říkat Tony.

Další odložené miminko! V úterý byl v PrazeHloubětíně nalezen jen několikadenní chlapeček. Kdosi ho nechal ležet v igelitce v jedné z ubytovoven. Ta se ale kupodivu nachází jen kousíček od místního babyboxu! Miminko bylo převezeno do nemocnice na Bulovce, kde mu hned začali říkat Tony.

V úterý krátce po 22. hodině nalezl správce ubytovny v pražském Hloubětíně tašku, ze které se ozýval pláč. Její obsah byl šokující. Igelitka ukrývala několikadenní plačící miminko. Správce okamžitě kontaktoval policii a záchranáře, kteří dítě převezli do nemocnice na Bulovce. „Lékaři odloženého chlapce prohlédli, a zjistili, že je ve velmi dobrém zdravotním stavu. Zřejmě o něj bylo dobře pečováno,“ řekl tiskový mluvčí nemocnice Petr Mach.

O matce dítěte policie zatím žádné informace nemá. „Není vyloučeno, že si matka spletla ubytovnu s nedalekým babyboxem,“ potvrdil Mach. To zůstává předmětem policejního vyšetřování. Miminko prozatím zůstává v péči lékařů. Zdravotnický personál pojmenoval odloženého chlapečka Tony, nejspíš podle názvu ubytovny, ve které byl nalezen. Co bude s malým Tonym dál, záleží nejen na lékařských testech, ale také na výsledcích šetření policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.