Tragická havárie ultralightu: V troskách letadla uhořeli dva lidé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragická havárie ultralightu: V troskách letadla uhořeli dva lidé

Letadlo po pádu na zem shořelo i s posádkou.
Letadlo po pádu na zem shořelo i s posádkou.

DOLNÍ TŘEBONÍN – Dva lidské životy si vyžádala včerejší tragická havárie ultralightu, který se dopoledne zřítil nedaleko Dolního Třebonína na Českokrumlovsku.


Pilot i druhý člen posádky v troskách uhořeli. Letadlo se zřítilo do pole kousek za obcí. Po pádu ze zničeného stroje vyšlehly plameny. Lidem uvnitř už nedokázali pomoci ani místní, kteří na místo běželi, ani záchranáři. „Zranění obou osob byla neslučitelná se životem. Proč stroj spadl, nevíme, je to předmětem vyšetřování,“ řekl Aha! tiskový mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Zda šlo o technickou závadu, nebo zda byla chyba na straně pilota, určí až komise ústavu pro létání, která se případem zříceného ultralightu začala hned zabývat.

Policisté dosud také vyšetřují jinou nehodu stejného letadla, které se 31. července zřítilo na okraji letiště v Plané u Českých Budějovic. Dva členové posádky ve věku 55 a 54 let při havárii utrpěli zranění, která ale naštěstí nebyla nijak vážná.


Autor: (hof)
Foto pro Aha! – Marek Hofman

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.