Petr Rosol (32) a Tereza Chadimová (24) - Svatba s magickými osmičkami... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Petr Rosol (32) a Tereza Chadimová (24) - Svatba s magickými osmičkami...

A je ruka v rukávě!! Po složitých přípravách se vše podařilo na osmičku!
A je ruka v rukávě!! Po složitých přípravách se vše podařilo na osmičku! (pro Aha! – Dana Soudková)

PRAHA – Magické osmičky neovlivnily jen Číňany, kteří včera 8. 8. 2008 v 8 hodin, 8 minut a 8 sekund místního času zahájili olympiádu. Osmičky sehrály včera obrovskou roli i v osudech mnoha zamilovaných Čechů. V celém Česku se uskutečnily stovky svateb.

Magické osmičky neovlivnily jen Číňany, kteří včera 8. 8. 2008 v 8 hodin, 8 minut a 8 sekund místního času zahájili olympiádu. Osmičky sehrály včera obrovskou roli i v osudech mnoha zamilovaných Čechů. V celém Česku se uskutečnily stovky svateb.

Magické datum si vybrali i snoubenci Petr Rosol (32) a Tereza Chadimová (24) z Prahy, a to hned z několika důvodů. Svou lásku si vyjevili v srpnu, věkový rozdíl mezi nimi je 8 let a poté, co se poznali, jim trvalo 8 měsíců, než se zamilovali. „Proto nám přišlo, že 8.8. je datum, které vystihuje čísla, která jsou s námi spojená,“ vysvětlil zamilovaný Petr. A nevšední byla i žádost o ruku...

„Oba dva děláme geocaching, proto jsem žádal o ruku tak, že jsem připravil »cache«, což je ukrytý poklad, který se vydala po romantické večeři má přítelkyně hledat a v němž nalezla zásnubní prstýnek,“ dodává ženich. Dobrodružné hledání pokladu se odehrálo v den, kdy v datu byly pro změnu tři dvojky – 2. 2. 2008. Tereza po nalezení prstýnku kývla a okamžitě padla volba na včerejší magický den.

Co je geocaching?

Geocaching (džiokešin) je turistická, navigační a trochu i internetová hra. Smyslem hry je hledání schránky – cache (keš), kterou někdo ukryje na neznámém místě. Na internetu zveřejní její souřadnice a různé doplňující informace a ostatní nadšenci poté schránku hledají pomocí navigátorů GPS. Při nalezení se zapíšou do sešitku ve schránce, případně si vyberou něco z obsahu a výměnou do cache vloží něco svého. Po návratu svůj nález anebo i neúspěch svěří speciální internetové schránce www.navigova.mobilmania.cz. V současné době už si můžete vybírat mezi 287 tisíci poklady v 222 zemích.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.