340 policistů v akci - Zátah na zločinecký gang! Ukradli auta za 10 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

340 policistů v akci - Zátah na zločinecký gang! Ukradli auta za 10 milionů

Policisté při zásahu.
Policisté při zásahu. (Policie ČR)

PRAHA – Dobře organizovaní zloději kradli v Praze průměrně jedno auto denně. Přišli si tak na částku téměř deset milionů. Teď spadla klec!

Dobře organizovaní zloději kradli v Praze průměrně jedno auto denně. Přišli si tak na částku téměř deset milionů. Teď spadla klec!

Desetičlenný gang vedl Slovák (38), zbytek bandy tvořil Rus a Češi – jeden z nich dřív pracoval jako strážník městské policie. „Zaměřovali se na dodávky. Odcizili nejméně 71 aut. Týdně si přišli zhruba na sto tisíc korun,“ uvedl pražský policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Odcizené vozy zloději rozřezávali a prodávali. Policisté gang sledovali tři měsíce a v noci z úterý na středu zahájili akci nazvanou Jumper. Nejrozsáhlejšího letošního zásahu se účastnilo 340 policistů včetně členů zásahových jednotek. „Všiml jsem si jich kolem osmé hodiny večer. Zakuklenci vtrhli do domu, dva zůstali hlídkovat u vchodu. Co se dělo uvnitř, nevím, ale byli tam až do půlnoci. Říkal jsem si, že v tom budou asi drogy, protože si policie s sebou přivezla psy,“ uvedl obyvatel ulice Petra Slezáka v pražském Karlíně, kde část bandy bydlela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.