Masarykovo nádraží: Sloup spadl mezi cestující | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Masarykovo nádraží: Sloup spadl mezi cestující

Hasiči vrací podpěru na místo.
Hasiči vrací podpěru na místo. (ČTK)

PRAHA – Na Masarykově nádraží v Praze včera po půl šesté spadl jeden ze sloupů, který podpírá v odbavovací hale strop objektu. Nikomu se nic nestalo, nádražní hala však byla uzavřena.

Na Masarykově nádraží v Praze včera po půl šesté spadl jeden ze sloupů, který podpírá v odbavovací hale strop objektu. Nikomu se nic nestalo, nádražní hala však byla uzavřena.

Železné sloupy podpírají historické trámoví dvorany budovy z roku 1845 kvůli jejímu zchátralému stavu na šesti místech. Uvolněný sloup dopadl do míst, kde se běžně pohybují cestující. Po osmé hodině večer byl sloup vrácen na místo.

„Odjezdy vlaků to neovlivní, cestující mohou přicházet bočním vchodem přímo na nástupiště,“ uvedl po události mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Nádraží je nejvytíženější stanicí pražských městských a příměstských spojů, v tomto týdnu se objevily informace, že bude zrušeno. Podle posledních zpráv s jeho zrušením ale nepočítají České dráhy ani magistrát. Mělo by se rekonstruovat. K výrazné proměně by mělo dojít např. v ulici Na Florenci, kde by nevzhledné budovy měly nahradit nové.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.