Kamarád (16) uškrtil Aničku (†15) - Tady řádil »kojetický Othello«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kamarád (16) uškrtil Aničku (†15) - Tady řádil »kojetický Othello«!

Tady v lomu k tragédii došlo.
Tady v lomu k tragédii došlo. (Aha! – Václav Nekvapil)

KOJETICE – Šok, zděšení a smutek zavládly v noci ze středy na čtvrtek ve vesnici Kojetice na Mělnicku. Zdejší mladík (16) v lomu vedle vesnice vlastníma rukama uškrtil svou o rok mladší přítelkyni Annu z Neratovic. Prázdninová láska skončila tragédií.

Šok, zděšení a smutek zavládly v noci ze středy na čtvrtek ve vesnici Kojetice na Mělnicku. Zdejší mladík (16) v lomu vedle vesnice vlastníma rukama uškrtil svou o rok mladší přítelkyni Annu z Neratovic. Prázdninová láska skončila tragédií...

Vše přitom začalo zcela nevinně. Mladý pár se rozhodl zpříjemnit si letní pozdní večer koupáním v nedalekém lomu. „Je to tam takový odlehlý místo, zdejší mladí toho využívají docela často. Ani jim nevadí, že musí jít v noci kolem hřbitova,“ potvrdil nám místní zemědělec.

Co vedlo mladistvého syna středočeského expolicisty k tomu, že poté svými prsty stiskl její krk, se nyní vyšetřuje. „Aby se předešlo případné námitce podjatosti, rozhodlo policejní prezidium, že případ převezmou pražští kriminalisté,“ uvedla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Náhlý zkrat v chování se dá vysvětlit různě, ale pravděpodobně byly důvodem dlouhodobější neshody páru. Možná se mládenec neovládl, popadl ho amok a chtěl dívku umlčet. To se mu bohužel podařilo navždy...

Ještě po jeho činu byla naděje, že se ji podaří zachránit. »Othello« se sám udal, ale místo na policii se dovolal na záchranku. „Mladík se přiznal, že dívku uškrtil. Dispečer mladíka po telefonu instruoval, jak dívku resuscitovat,“ řekl Patrik Merhaut ze středočeské záchranky. Když na místo dorazil lékař, Anička ještě dýchala. Zemřela až při předání letecké záchranné službě, která na místo vyslala vrtulník. Policie mladíka na místě zadržela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.