Drama u Chebu! Hořel vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Drama u Chebu! Hořel vlak!

Lokomotiva vzplála celá!
Lokomotiva vzplála celá! (pro Aha! – HZS Plzeňského kraje)

CHEB – Drama si včera prožily desítky cestujících ve vlaku na trati z Plzně do Chebu. Za stanicí Pňovany začala hořet lokomotiva soupravy. Dvacítka cestujících musela být z vlaku evakuována, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Drama si včera prožily desítky cestujících ve vlaku na trati z Plzně do Chebu. Za stanicí Pňovany začala hořet lokomotiva soupravy. Dvacítka cestujících musela být z vlaku evakuována, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

„Už při příjezdu hasičů k místu byl z dálky vidět kouř. Lokomotiva vlaku byla celá v plamenech. Kvůli špatné dostupnosti museli ještě dojet k požáru tři hasiči s dýchací technikou speciálním vlakem z Pňovan,“ popsala složitou situaci mluvčí hasičů Alena Marešová. Na trati musel být zastaven provoz a vypnut elektrický proud.

Přesto hrozilo, že oheň se nespokojí jen s lokomotivou a zachvátí celý vlak. Při příjezdu skupiny hasičů vlakem k požáru se totiž plameny rozšiřovaly už i na první vagon vlaku. „Hasiči museli oddělit hořící části vlaku od nehořících. Také vodou stříkali les v okolí, aby nedošlo k dalšímu rozšíření,“ doplnila Marešová. Za požár zřejmě může technická závada, škoda byla vyčíslena na 8 milionů korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.