Byty v panelácích konečně zlevňují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Byty v panelácích konečně zlevňují!

O byty na sídlištích klesá zájem
O byty na sídlištích klesá zájem (: araPramen: RE/MAX, MF Dnes)

PRAHA – Ceny panelákových bytů poprvé od roku 1989 pomalu začínají klesat. Třeba ty v Praze a Plzni za poslední rok zlevnily o 3 až 5 procent. Vyplývá to z analýzy realitní společnosti RE/MAX, sestavené pro MF Dnes.

Poptávka po bytech už zřejmě dosáhla svého vrcholu, ti bohatší již nové byty mají, a nyní by měly ceny začít stagnovat. Výjimkou může být Ostrava, kde ceny porostou v důsledku rozšiřování průmyslové zóny v kraji a díky dostavbě dálnice.

Zájemci o bydlení v nových domech a bytech v dobrých lokalitách ale jásat nemohou. Ceny těchto nemovitostí porostou i nadále. Ovšem zdaleka už ne tak rychle jako dosud. Podle odborníků je to tím, že zájemci o nové byty už nejsou tlačeni – tak jako loni – k dřívějšímu nákupu hrozbou zvýšené sazby DPH a zároveň že celková ekonomická situace není tak optimistická jako loni. To jsou dva důvody, proč mají lidé i menší zájem o hypotéky. Na bydlení si totiž v prvním letošním pololetí půjčili o pětinu méně peněz než před rokem.

Kliknutím zvětšete

28.7.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.