Tři malé děti žily hůř než zvířata | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tři malé děti žily hůř než zvířata

Matka týraných dětí.
Matka týraných dětí. (autor, Reprofoto TV Nova)

BÍLINA – Závěr minulého týdne odhalil další zrůdné týrání dětí, tentokrát ve městě Bílina na Teplicku. Tři děti ve věku od 2 do 4 let žily prý dlouhé měsíce zavšivené v temné komoře, kam je rodiče v nelidských podmínkách zavírali. Za to teď stanou otec i znovu těhotná matka před soudem.

  • Pomočené, hladové...
  • V temné komoře 1x1 metr

Rodiče údajně drželi své tři syny v miniaturní, neosvětlené a nevětrané úklidové komoře o rozměrech 1x1 metr. Děti tam měly trávit čas ve vlastních výkalech, nemyté. Sousedé pak upozornili úřady na to, že děti z bytu delší dobu nevycházely a byl slyšet jen jejich pláč a bouchání hlavou o zeď. Sociální pracovnice je na místě objevily pomočené a zanedbané. Chlapci byli ihned převezeni do kojeneckého ústavu v Teplicích.

„Jde o tři bratry ve věku od 2 do 4 let, i když se všude uvádí, že jsou dva. Teď získávají základní sociální a hygienické návyky, učí se mluvit. Zpočátku jedli rukama, byli zvyklí jíst jen ze země, a místo slov vydávali jen skřeky. Jeden z nich v rozčilení kousal,“ řekl deníku Aha! psycholog kojeneckých ústavů Ústeckého kraje Pavel Weiss.

Jejich znovu těhotná matka ale tvrdí, že chlapci nestrádali. „Rodina s dětmi tu nebydlí dlouho. A ten jejich otec asi není normální, musí to být nějaký sadista,“ řekl nám jeden ze sousedů, který si ze strachu nepřál být jmenován.

Navštívili jsme tedy bílinský panelák, kde se drama tří chlapců po několik měsíců odehrávalo, a zaklepali na dveře bezcitných rodičů. Otec zanedbaných chlapců otevřel oblečen do půli těla, za ním manželka. „Je to hyenismus a víc vám neřeknu. Ať rozhodne až soud,“ rozčileně ze sebe vychrlil muž. „Jsem nevinný!“ dodal ještě, než definitivně zabouchl dveře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.