Autobus smetla avie! - Velká autonehoda v centru Plzně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Autobus smetla avie! - Velká autonehoda v centru Plzně

Mezi zraněnými byly i malé děti.
Mezi zraněnými byly i malé děti.

PLZEŇ – Pět lidí v nemocnici, další čtyři lehce zraněni – tak skončila v Plzni středeční cesta pasažérů cestujících městským autobusem číslo 30. Bylo krátce před sedmou večer, ve voze sedělo.


Pět lidí v nemocnici!

PLZEŇ – Pět lidí v nemocnici, další čtyři lehce zraněni – tak skončila v Plzni středeční cesta pasažérů cestujících městským autobusem číslo 30. Bylo krátce před sedmou večer, ve voze sedělo pětatřicet lidí, když do autobusu vrazil náklaďák...

Kliknutím zvětšeteAutobus projížděl křižovatkou na Rokycanské třídě, když se ozvala strašná rána, pak řinčení skla a vozem se rozlehly výkřiky a vzlyky. „Úlomky z oken a dveří začaly létat po celém vnitřku autobusu. Cítil jsem bolest a krev na tváři, ale co se přesně stalo, to netuším,“ popisoval nehodu mladík s obvazem na oku. Zdravotníci měli plné ruce práce – zatímco v sanitě už ležela těhotná žena s pevným krunýřem kolem krku a lékaři ošetřovali potlučenou malou holčičku, opodál se zatím složila další žena. „Převezli jsme do nemocnic pět lidí. Měli pohmožděniny, odřeniny a podezření na otřes mozku,“ popsal lékař plzeňské záchranky Petr Hnátík. Kliknutím zvětšeteNa místě nehody byl pořádný zmatek. Rozpáraný autobus, nabouraná avie a množství sanitek. Policisté vyslýchali svědky a oba řidiče. „Jel jsem na zelenou, přede mnou bylo auto, rozjeli jsme se a v protisměru mi dával ještě trolejbus odbočující vlevo přednost. Najednou se ozvala rána a ta avie nás prostě odhodila,“ zlobil se autobusák Pavel Gottwald (54).
Slovenský řidič avie Marián Chavalček (43) si ale vinu na nehodě nechce připustit. „Já jel na zelenou! Když jsem byl na hranici křižovatky, teprve naskočila oranžová. Dokonce to jeden člověk viděl z okna a tvrdí, že jsem bouračku nezavinil,“ prohlašoval. Nehodou se teď zabývá policie, která má rozhodnout, kdo z řidičů jel na červenou, a má tedy bouračku opravdu na svědomí.


Autor: (tma)
Foto pro Aha!: Pavel Kraus

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.