Josef Fritzl - Čeští kriminalisté: Vyloučit nelze nic! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Josef Fritzl - Čeští kriminalisté: Vyloučit nelze nic!

Josef Fritzl
Josef Fritzl

Č. BUDĚJOVICE - Ani po devíti měsících nerozluštili policisté brutální vraždu prostitutky Gabriely Supekové (†42). Její ubodané tělo našli loni v srpnu rekreanti na jihočeském Lipně.


Je Josef Fritzl oprávněně spojován s vraždou prostitutky v jižních Čechách?

Policie teď intenzivně pátrá po tom, jestli by vrahem nemohl být Josef Fritzl (73), tyran z rakouského Amstettenu...

Gabriela Supeková pocházela ze Slovenska, v jihočeských Skoronicích si ale přivydělávala jako prostitutka. Vydělané peníze pak posílala svým pěti dětem. Naposledy ji viděli, když nasedala do auta s rakouskou poznávací značkou. A právě to – a také fakt, že Skoronice jsou oblíbeným cílem rakouských turistů – vede kriminalisty k domněnce, že vrahem Supekové mohla být zrůda z Amstettenu Josef Fritzl. Ten tu totiž často trávil dovolenou. Supekovou našli ubodanou v lipenské přehradě. Mrtvola ležela ve vodě několik dní, k identifikaci pomohlo také to, že na ruce měla vytetovaná jména – Jan a Gábika. Čeští vyšetřovatelé jsou ale k teorii, že by prostitutku zavraždil právě Fritzl, hodně skeptičtí. „Vraha této ženy policie zatím stále nemá. Nelze vyloučit nic, ale tato verze se nejeví jako pravděpodobná,“ řekl Aha! mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Kliknutím zvětšeteV případu zavražděné Supekové už policie dokonce jednoho údajného pachatele, také Rakušana, lapila. Vzápětí ho ale musela zase pustit. Po provedení soudní pitvy totiž vyšlo najevo, že ve chvíli, kdy prostitutka umírala, byl on už zpět ve své zemi.

Josef Fritzl před nedávnem šokoval celý svět, když vyšlo najevo, že celých 24 let věznil, týral a opakovaně znásilňoval svoji vlastní dceru Elisabeth, s níž zplodil 7 dětí. Kromě toho, že policie podezřívá Fritzla z vraždy Supekové, prošetřuje také jeho účast na vraždách Anny Neumayer (†17) v roce 1966 a Martiny Posch (†17) v roce 1986.


Autor: (hof, kot)
Foto: ČTK, Policie ČR

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.