Nový hit: Jezte šváby, červy a cvrčky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nový hit: Jezte šváby, červy a cvrčky!

To vše se dá připravit ze švábů, červů a cvrčků.
To vše se dá připravit ze švábů, červů a cvrčků.

BRNO – Švábi po provensálsku, mouční červi v karamelu a chléb plný cvrčků. Na tom všem si včera na půdě brněnské zemědělské univerzity pochutnávali fanoušci jedlého hmyzu.


Ostřílení »hmyzožravci« bez váhání hltali křupavé opražené moučné červy i cvrčky zalité karamelem. Marie Borkovcová, která patří k největší propagátorkám jedlého hmyzu u nás, tvrdí, že brouky a červy se může naučit připravovat každý. Stačí znát několik základních pravidel. Rozhodně prý neplatí, že bychom si mohli na pánvičce připravit švába, kterého jsme chytili doma za kredencem. „Z volně naloveného hmyzu vařit nelze. Nevíte totiž, čím se živil, nebo jestli nemá dokonce nějakou nemoc. Kliknutím zvětšeteBrouky si kupte třeba ve zverimexu. Minimálně týden je doma krmte kvalitními surovinami. Poté jim dejte týden půst, aby se jim vyčistil trávicí trakt,“ vysvětlila Borkovcová a přidala i pár praktických rad. „Šváby je lepší před přípravou trochu zmrazit, jsou pak mnohem méně pohybliví a nehrozí, že se vám rozutečou po kuchyni.“


Autor: (kpi)
Foto Aha! – Martin Pekárek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.