Krev z mačety patřila policistovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krev z mačety patřila policistovi

František Procházka
František Procházka

PRAHA – Šokující rozuzlení! Policie už ví, komu patřily stopy krve objevené na mačetě a sekyře při domovní prohlídce u Milana Čermáka (51), komplice zloděje století Františka Procházky.


● Byl neopatrný a při manipulaci se poranil...

Krádež století: Nové informace v případu Františka Procházky

Žádná z vyšetřovacích verzí se nepotvrdila a bylo to velké překvapení. Krev totiž podle výsledků DNA byla policejní!

Když detektivové objevili krev, začali prověřovat hned několik hypotéz. Patří Procházkovi? Zabili ho komplicové, nebo ji nastražil on sám, aby zmátl kriminalisty? Patřila snad dalšímu komplici, který se stal nepohodlným a zaplatil životem? Mohla pocházet i z jiného trestného činu? Rozuzlení bylo nečekané.

Podle informace, kterou deník Aha! včera získal od vysokého policejního důstojníka zasvěceného do případu, patřila stopa krve jednomu z policistů, kteří prováděli u Čermáka. „Byl neopatrný a při manipulaci s nějakým předmětem se poranil,“ objasnil nám policista.

František Procházka podle stejného zdroje stále ještě žije. Kde? „Lump se nejlépe schová mezi Čechy. Kdybyste ho potkali dnes na Václaváku, tak už ho nepoznáte,“ míní policista a zpochybňuje domněnku, že zloděj století zmizel v cizině. Kriminalistům se při vyšetřování největší krádeže u nás lepí smůla na paty. Nejenže šli po nesprávné krvavé stopě, ale před pár dny dva detektivové (37 a 22) z týmu, který se případem zabývá, zahynuli při srážce s kamionem na Mladoboleslavsku. Havarovali při plnění služebních povinností jen šest kilometrů od bydliště zadrženého Milana Čermáka. Po Františku Procházkovi pátrá policie od loňského 1. prosince. Tehdy odvezl z budovy žižkovské pobočky agentury G4S 564 milionů korun. Zatím největším úspěchem bylo 19. března zatčení Milana Čermáka.


Autor: JANA HAVLICOVÁ

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.