Srnec vyrazil do města, skončil zaklíněný v plotě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Srnec vyrazil do města, skončil zaklíněný v plotě

Srnec zaklíněný mezi brankou a garáží.
Srnec zaklíněný mezi brankou a garáží.

ZLÍN - Když majitelka rodinného domu nedaleko centra Zlína odcházela v pondělí ráno do práce, nemohla uvěřit svým očím. Mezi branku plotu a garáž se zaklínil mladý srnec.

Když majitelka rodinného domu nedaleko centra Zlína odcházela v pondělí ráno do práce, nemohla uvěřit svým očím. Mezi branku plotu a garáž se zaklínil mladý srnec. Trhavými pohyby se pokoušel dostat z vražedného sevření. Marně. Všude bylo plno krve. Vyděšená žena okamžitě zavolala policii.

„Chtěl jsem srnce vyprostit sám, nenechal mě k sobě ale vůbec přiblížit, bál jsem se o jeho život, a proto jsem zavolal veterináře,“ líčí zlínský strážník Jiří Kincl. Přivolaný veterinář dokázal vystresované zvíře uspat a pak ho s pomocí policisty konečně vyprostil. „Srnec měl naštěstí pouze odřeniny na kloubech. Píchl jsem mu antibiotika, jsem přesvědčen, že to přežije. Mladí srnci po vytlučení paroží si vždy značkují region a občas se takhle zatoulají až do městské zástavby. Tenhle měl štěstí, že majitelka domu hned zavolala policii,“ řekl deníku Aha! veterinář Dominik Gregořík. Uspané zvíře si městský strážník odvezl do svého domu s prostornou zahradou. Tam nechal srnce probrat z narkózy. Asi po dvou hodinách se zvíře probudilo a odešlo zpět do lesa.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.