Železný stařík (84): Chce vzpírat do devadesáti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Železný stařík (84): Chce vzpírat do devadesáti

Zvednout stůl je pro Karla Saitla maličkost.
Zvednout stůl je pro Karla Saitla maličkost.

ZLÍN – Říkají mu železný stařík. Karel Saitl (84) ze Zlína popírá všechny učené knihy renomovaných lékařských kapacit. Ve svém věku by měl zřejmě živořit v domově důchodců, belhat se o holi a z posledních sil krmit kachny v řece Dřevnici.


Všechny prognózy postavil na hlavu. Železný stařík je denně ve vzpírárně zlínského klubu. Doma má neskutečné množství pohárů a medailí ze 34 světových i evropských šampionátů veteránů. A také bronz z MS ve Stockholmu. Ten ovšem získal už před 55 lety. Na ulici stěží stačíte jeho téměř klusu. Chodí tak, jak žije, neuvěřitelně... „Klouby mi slouží naprosto bez problémů. Za pětašedesát let, co se peru s činkami, si asi zvykly. Kdybych s partou kamarádů vynechal ranní vzpěračský trénink, to by mě asi teprve začaly bolet,“ směje se nesmírně vitální Karel Saitl. Teď se chystá na mistrovství Evropy, které bude v květnu v Bohumíně. Podle speciálních přepočtových tabulek je právě on jediným favoritem na absolutní zlato.

Kdy Karel Saitl se sportem skončí? „Dostávám se do nejlepších let. V devadesátce se na chvíli zastavím a uvidím, co dál,“ plánuje.

Kliknutím zvětšete


Autor: (jč)
Foto pro Aha! – Michal Vlček

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.