Horník Paroubek - Dokázal, že se do dolu vejde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Horník Paroubek - Dokázal, že se do dolu vejde!

»Horník« Jiří Paroubek poté, co vyfáral z dolu.
»Horník« Jiří Paroubek poté, co vyfáral z dolu. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

STAŘÍČ – Šéf ČSSD Jiří Paroubek včera zavítal mezi horníky. Sfáral do Dolu Paskov do hloubky 1050 metrů. Před sestupem se musel naučit nasazovat masku a základy první pomoci. Dokázal tak ministru Nečasovi, že se do štoly i se svojí postavou vejde.

V dole strávil asi tři čtvrtě hodiny a absolvoval nenáročnou trasu, takže se ani nezapotil. „Pozdravil jsem normálně dobrý den, oni mě zdař bůh, popisoval setkání s horníky Paroubek. Havíři si ale povídat nechtěli. „Chtěl jsem s nimi mluvit, ale oni neměli moc náladu, museli se soustředit na práci. Těžko si dovedu představit, že by člověk v mých padesáti pěti letech takhle každý den jezdil dolů, natož v pětašedesáti,“ nedokázal si Paroubek představit, že by pracoval jako horník.

Narážel tak také na novelu zákoníku práce ministra práce a sociálních věcí Petra Nečase (ODS), která chce zrušit výjimku k předčasnému odchodu pro horníky. Nečas si také do Paroubka rýpl, když se dozvěděl, že pojede do dolu: „Tato tvrzení jsou odvážná. Uvidíme, jak se Paroubek s poněkud korpulentnější postavou bude v té štole vyjímat.“

Paroubek si to nenechal líbit a nejdřív rozeslal médiím fotku z minulých návštěv dolu. „Na rozdíl od něj jsem pozvání do dolu přijal. Neměl by se bát chodit mezi lidi,“ zaútočil na Nečase. Hornickým odborářům také přislíbil podporu při vyjednávání o důchodové reformě.

19.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.