»Doživoťák« Kutílek - Přiznal pátou vraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Doživoťák« Kutílek - Přiznal pátou vraždu!

Fotografie
Fotografie (internal)

PLZEŇ – Doživotně odsouzený mnohonásobný vrah Michael Kutílek (58) se po osmnácti letech přiznal k další dosud neobjasněné vraždě. Uvedl to server Novinky.cz. Kutílek vstoupil do historie brutálních zločinů, když v květnu 1990 se svým komplicem Josefem Kottem (52) během 46 hodin zavraždili čtyři lidi a pokusili se o vraždu pátého.

Nyní se ukázalo, že přibližně ve stejné době zemřela v Plzni Kutílkovou rukou i další oběť. Devatenáctiletého mladíka bodl na ulici přímo do srdce. O činu se policie dozvěděla ze zadrženého dopisu, který Kutílek poslal ve vězení jinému odsouzenému. „Případ jsme znovu otevřeli a zahájili úkony trestního řízení. Při výslechu se podezřelý Kutílek k činu doznal. Jeho výpověď v hlavních rysech koresponduje s tím, co bylo zjištěno tehdy při ohledání místa činu,“ řekla Václava Brýdová z Krajského státního zastupitelství v Plzni.

Další trest »doživoťák« Kutílek už dostat nemůže. Navíc zmíněná vražda, za kterou by mu hrozilo až 15 let, je již promlčena. Proč Kutílek mladíka zabil, státní zástupkyně neuvedla.

Kutílek s Kottem, kteří se dostali z vězení po velké prezidentské amnestii, v květnu 1990 nejprve zastřelili důchodce ve vrátnici stavebního podniku v Nýřanech. O dvě hodiny později na Berounsku brutálně ubodali dvě sedmnáctileté stopařky, každé zasadili přes třicet ran. V Praze pak oloupili a střelou do zátylku popravili taxikáře. Cestou zpět do Plzně převlečeni do policejních uniforem napadli anglického řidiče kamionu. Střelili ho zblízka do hlavy. Útok přežil s trvalými následky. Kott se k vraždám nikdy nepřiznal. Kutílek tvrdil, že v té době koketoval se satanismem.

16.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.