Češi milují sporťáky! A nejvíc Audi A5 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Češi milují sporťáky! A nejvíc Audi A5

Nejprodávanější sporťák u nás – Audi A5.
Nejprodávanější sporťák u nás – Audi A5. (audi.cz)

PRAHA – Lidé letos začali více kupovat sportovní automobily. Daří se i prodeji menších aut do města a rodinných vozů. Naopak malý zájem je o luxusní vozy.

Lidé letos začali více kupovat sportovní automobily. Daří se i prodeji menších aut do města a rodinných vozů. Naopak malý zájem je o luxusní vozy.

Za růstem prodeje sporťáků, které většinou slouží k trávení volného času, stojí podle odborníků ekonomická prosperita. Ta se projevila i na celkovém růstu trhu v prvním čtvrtletí o téměř deset procent. Prodalo se 33 026 vozů.

Menší auta a rodinné vozy se podle ředitele Svazu dovozců automobilů Pavla Tunkla prodávají lépe, protože došlo ke změně pravidel pro odepisování u firem.

Podíl firemních zákazníků tak klesl a o osm procent a naopak více automobily nakupovaly soukromé osoby. Nejprodávanějším sportovním autem je loňská novinka Audi A5, kterou si od začátku roku pořídilo už čtyřicet lidí! Následuje kabriolet Volkswagen EOS s 26 prodanými vozy a třetí příčka patří BMW 3 Cabrio s dvaceti auty. Mezi nejprodávanější značky celkem se opět zařadila Škoda, které se od začátku roku prodalo přes deset tisíc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.