Praha chce zakázat pití na veřejnosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Praha chce zakázat pití na veřejnosti

 (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Už ani kapku alkoholu na některých místech v Praze! Magistrát vyslyšel žádosti pražských starostů a připravuje vyhlášku, která by měla od 1. července zakázat pití alkoholu na desítkách míst v metropoli.

Už ani kapku alkoholu na některých místech v Praze! Magistrát vyslyšel žádosti pražských starostů a připravuje vyhlášku, která by měla od 1. července zakázat pití alkoholu na desítkách míst v metropoli.

Jde o notoricky známé lokality s častým výskytem bezdomovců, kteří na nich rádi popíjejí laciná vína, či turistů, kteří se tak „posilují“ pro další výlet. Mezi ně patří například Národní třída, Hlavní nádraží, Vrchlického sady, Florenc nebo Anděl, ale i jiné náměstí a také některé parky.

Strážníci mohou těm, kteří zde budou přes zákaz popíjet, uštědřit pokutu tisíc korun, ve správním řízení by mohli vyfasovat i 30 tisíc korun. Bezdomovce by spíše jen vykázali.


Více informací naleznete v zítřejším tištěném vydání deníku Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.