Slavný nosorožec půjde do »školky« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slavný nosorožec půjde do »školky«

Davu se ukázal jako velký pohodář.
Davu se ukázal jako velký pohodář. (pro Aha! – Jana Myslivečková, Zdeněk Bárta)

DVŮR KRÁLOVÉ – Německou mediální hvězdu mají od včerejška v zoo ve Dvoře Králové. Davu je dvouletý nosorožec dvourohý ze zoo Krefeld. Zhruba za čtyři roky by se měl zapojit do zdejšího úspěšného chovu těchto vzácných zvířat. Zatím ale půjde do »nosorožčí školky«, kde už na něj čeká o půl roku mladší samička Ethosa.

„I když dospělí nosorožci jsou samotáři, i v přírodě se mláďata sdružují ve skupinách,“ objasnila mluvčí zoo Jana Myslivečková. Malý nosorožec, jehož osud od narození sledovala německá veřejnost, nebyl z dvanáctihodinové cesty do nového domova nijak nadšen. Za jízdy nejčastěji ležel a přešlapoval. Chovatelé proto nečekali do rána a pustili ho z transportní bedny hned do stáje. Váhal asi 45 minut, než z ní vylezl. Pak se ale v přítomnosti svého německého ošetřovatele a nového chovatele pustil s chutí do jídla. Na mrkvi, jablkách a senu si pochutnával celou hodinu. Bašta ho zřejmě uklidnila a včera už dal všem najevo, že je absolutní pohodář. „Na to, že jsou nosorožci velmi nervní zvířata a že se u něj od rána střídali novináři a televizní štáby, byl neuvěřitelně klidný,“ dodala Jana Myslivečková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.