Apríl za 50 tisíc! A obvinění ze šíření poplašné zprávy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Apríl za 50 tisíc! A obvinění ze šíření poplašné zprávy

Areál bučovické fi rmy kvůli aprílovému žertu prohledávala speciální jednotka pyrotechniků.
Areál bučovické fi rmy kvůli aprílovému žertu prohledávala speciální jednotka pyrotechniků. (pro Aha! – Milan Hruška)

BUČOVICE – Pěkně draho přišel aprílový žertík zaměstnance bučovické firmy SpektrumKovo. Napsal totiž z legrace šéfovi společnosti SMS zprávu, ve které hrozil, že ve firmě je bomba. To ještě netušil, co všechno svým žertem způsobí.

»Hele, máte tam bombu,« napsal řediteli firmy zaměstnanec-vtipálek

..

Doslova napsal: »Hele, máte tam bombu!« „Nejdřív jsem zkoušel volat na číslo, ze kterého to přišlo. Ale nikdo to nezvedal. Bál jsem se, co by se mohlo stát zaměstnancům, tak jsem vše nahlásil na policii,“ popisuje ředitel firmy Zdeněk Vacek. Ve třech plných autech ihned přijela speciální jednotka, která evakuovala všech 15 zaměstnanců a celý objekt prohledala.

„Když ředitel dorazil do firmy, tak mi ukázal tu esemesku a já hned poznal číslo, ze kterého byla odeslaná. Znám totiž čísla všech zaměstnanců,“ vysvětluje vedoucí výroby Josef Filípek, jak se na »vtipálka« přišlo. „Vůbec jsem si nevzpomněl, že je apríla. Ale když jsem se šel našeho zaměstnancevtipálka zeptat, vykřikl: Apríl! Mám vtipy rád, ale tohle bylo přehnané,“ řekl Vacek. Srandistu, který si možná chtěl zkrátit pracovní dobu, určitě příště podobné fórky přejdou. Nepovedený apríl ho totiž přijde skoro na 50 000 korun. Bude muset nahradit ušlý zisk svým kolegům a zaplatit výjezd policejní jednotky. Navíc ho strážníci ještě týž den obvinili ze šíření poplašné zprávy, takže mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. „I když jsem měl největší chuť ho vyhodit, dal jsem mu jen pokutu.“ obhajuje nešťastníka ředitel firmy.

3.4.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.