Konečně jaro! Přiletěli čápi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Konečně jaro! Přiletěli čápi

 (pro Aha! – Milan Orálek, ČTK)

VALAŠSKO – Přestože to vypadalo, že letos snad nepřiletí, tak na Valašsku se už dočkali. Jedni z prvních letošních čápů se objevili v blízkosti přehrady Bystřička, kde si udělali hnízdo.

Přestože to vypadalo, že letos snad nepřiletí, tak na Valašsku se už dočkali. Jedni z prvních letošních čápů se objevili v blízkosti přehrady Bystřička, kde si udělali hnízdo.

Nezbývá než doufat, že se nebude opakovat situace z loňského roku, kdy na blízkém zámku v Hustopečích nad Bečvou spadlo z komína nejstarší hnízdo na světě. Bylo na svém místě už padesát let a vážilo přes pět set kilogramů, na střeše zámku způsobilo škodu za 70 tisíc korun. Čápům se na Valašsku daří, důkazem toho je i fakt, že v nedaleké Mikulůvce starostka nechala na komíně udělat čapí hnízdo kvůli tomu, že se zde narodilo jen jediné dítě. Vloni to bylo už deset dětí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.