Přivezla si ebolu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přivezla si ebolu?

Takto vypadá nebezpečný virus ebola, který může učitelku zabít.
Takto vypadá nebezpečný virus ebola, který může učitelku zabít.

Č. BUDĚJOVICE – Měsíční cesta po Indonésii se změnila v noční můru pro učitelku jedné pražské základní školy, Jindřišku M. (62). Po návratu z cest se u ní totiž projevily příznaky tropické nemoci ebola.


Strašné podezření u učitelky (62) základní školy po návratu z Indonésie

Žena zašla ve čtvrtek ke svému obvodnímu lékaři s vysokými horečkami a vyrážkou. Doktor ihned zavolal do nemocnice a jeho pacientku přepravili do nemocnice ve speciálním biovaku. Hospitalizována byla na specializovaném pracovišti infekčního oddělení českobudějovické nemocnice.

Naštěstí se u ní zatím nakažlivá nemoc nepotvrdila. Kliknutím zvětšete„V současné době jsou u pacientky prováděny další testy, jejichž výsledky budou známy až za několik dní,“ potvrdil náš zdroj z nemocnice. Paní Jindřiška M. se v minulém týdnu vrátila z cest, při kterých navštívila svého syna, který žije v Kuvajtu, a poté se pohybovala v Indonésii. Na cestách byla zhruba měsíc. „Dosavadní výsledky laboratorních vyšetření biologických vzorků pacientky z Českých Budějovic potvrzují u nás vzácné importované infekční onemocnění. Nepotvrdily však žádnou vysoce nebezpečnou nákazu či vážné infekční onemocnění,“ potvrdil Zdeněk Velikovský z krajské hygienické stanice. Zároveň potvrdila, že krajská hygienická stanice zajišťuje protiepidemické opatření u osob, které byly se ženou v úzkém kontaktu.


Autor: (lip)
Foto Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.