Policisté zachránili staříka - Vodu měl až po pás! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policisté zachránili staříka - Vodu měl až po pás!

Kdyby se neobjevili policisté, starý muž by možná v domku ve studené vodě umrzl.
Kdyby se neobjevili policisté, starý muž by možná v domku ve studené vodě umrzl. (pro Aha!: Roman BLAŽEK)

PLZEŇ – Zachránili staříkovi život! Rozvodněná Mže včera v chatkové oblasti mezi Křimicemi a Skvrňany uvěznila starého muže v domku. Když už měl vodu až po pás, objevili se policisté a pomohli mu ven!

Starý, téměř hluchý muž je tak trochu podivín. Žije sám v zahradním domku na konci zástavby. Už v pondělí ráno se ho policie pokusila přesvědčit, aby domek opustil. Svérázný muž však rezolutně odmítl. „Má byt ve městě, mohl by žít i u syna, raději je ale tady. Téměř nevychází, je to velký podivín,“ vysvětlovala jedna ze sousedek záchranářům, kteří se večer k domku vrátili. Voda už jim ale úplně přehradila cestu. Policejní auto ani dva hasičské vozy se neměly šanci k muži dostat. Jeho domek už zaplavovala voda, uvnitř jí bylo téměř metr a půl. Policisté a hasiči si nakonec museli obléknout speciální nepromokavé kalhoty a po pás ve vodě se pro muže vydali.

„Napřed odmítl chodit a opustit dům, nedal se ani přesvědčit, aby nastoupil do připraveného člunu. Pak alespoň souhlasil, že mu záchranáři pomohou dojít do bezpečí po vlastních nohou,“ popisuje mluvčí hasičů František Vaško. Záchranáři vyvedli muže od pasu dolů nahého, jen v promáčeném triku. Bosého starce podpíral z každé strany jeden záchranář. Obavy, že odmítne domek opustit, se nakonec nenaplnily. „Šel s námi dobrovolně, v celém domku má vodu, pochopil, že už tam nemůže zůstat, i když jsme ho museli trochu přesvědčovat,“ řekl jeden ze záchranářů, když muže předávali zdravotníkům. Ti okamžitě prochladlého a promáčeného pacienta odvezli do nemocnice

V noci bude mrznout!
Počasí si zřejmě spletlo měsíce. Místo sluníčka a teplot kolem dvaceti stupňů, které bývají obvyklé pro konec května, nás až do neděle čeká pěkná kosa, déšť a na horách sněžení. Na pátek a sobotu meteorologové dokonce předpovídají přízemní mrazíky! „Až do pátku čekáme oblačné počasí, přeháňky a déšť. Na horách od 1000 metrů přeháňky sněhové nebo smíšené. Denní teploty dnes od 9 do 13 °C se budou po stupínku zvyšovat až na pátečních 13 až 16 °C,“ uvádí meteorolog Miloš Dvořák. V sobotu a neděli bude také zataženo, ale přeháňky už jen místy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.