Do letadla s řidičákem. A bez policejních kontrol! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Do letadla s řidičákem. A bez policejních kontrol!

PRAHA – Při letu z nebo do tzv. schengenského státu už nebudou doklady cestujících kontrolovat policisté! Z celkem dvaceti mezinárodních letišť v Česku je totiž hned čtrnáct certifikovaných pro schengenské lety.


Už za deset dní

Tato letiště jsou připravena zrušit v noci z 29. na 30. března u letů mezi ČR a dalšími 23 státy Schengenu hraniční kontroly.

Co nás tedy čeká?

● Pro vstup do tranzitního prostoru bude cestujícím stačit jen letenka, palubní vstupenka a platný průkaz totožnosti, např. občanský průkaz, řidičák... Prostě cokoliv, co doloží jejich totožnost.
● Na letišti budou striktně odděleny odlety do schengenských států a přílety z nich. Z nového terminálu (2) na pražské Ruzyni se bude létat do zemí schengenského prostoru, ze starého do zbytku světa.
● Před nástupem do letadla budou lidé i nadále procházet bezpečnostní kontrolou.
● Budou také platit dosavadní bezpečnostní opatření. Cestující nesmí brát na palubu letadla nebezpečné a ostré předměty, tekutiny, benzinový zapalovač apod.


Autor: (vet)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.