Pražský hrad v problémech: Hrozí prodej katedrály? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pražský hrad v problémech: Hrozí prodej katedrály?

PRAHA – Soud nařídil exekuci Pražského hradu a katedrály svatého Víta. Správa Pražského hradu totiž dluží soukromé firmě téměř jeden milion korun, uvedly Hospodářské noviny.


EXEKUCE

Prezidentův kancléř Jiří Weigl řekl, že situace je projevem jednoho ze tří soudních sporů Správy Pražského hradu s firmou GEMA Art kvůli pořádání několika výstav v prostorách Hradu v letech 1999 až 2002. Obě strany vzájemně uplatňují různé pohledávky. Prodej budov podle Weigla ale nehrozí. Správa dlužnou částku má, ale čeká, zda uspěje s dovoláním u Nejvyššího soudu. Protože v případě, že by firmě zaplatili a soud uznal, že platit nemuseli, zřejmě by už peníze zpátky těžko dostali, firma je totiž v likvidaci. Správa kvůli exekuci nyní nemůže volně nakládat s katedrálou, samotným Hradem a některými dalšími objekty na Hradčanech. Bankovní účty kvůli dluhu obstavené nemá.


Autor: (pol)
Foto – ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.