Dlouhodobá předpověď počasí: Těšte se! Bude 16 stupňů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dlouhodobá předpověď počasí: Těšte se! Bude 16 stupňů!

Přicházející jaro už o sobě dává vědět.
Přicházející jaro už o sobě dává vědět.

PRAHA – Už za deset dní je tu jaro! Počasí se ale odmítá přizpůsobit kalendáři a do jarního se převléklo už před dvěma týdny. Ani v nejbližší době to na návrat zimy nevypadá.


V příštích dnech si budeme užívat teploučka a slunečních paprsků. Tento týden bude oblačno, s občasnými dešťovými přeháňkami. Na horách se dočkáme jedné z posledních sněhových nadílek a díky nočním teplotám pod nulou se sníh také ještě chvíli udrží. Podle nedávných předpovědí se měla tento týden Českem přehnat další větrná smršť. Nakonec to tak horké nebude. „Nejvíc bude foukat ve středu, ale rozhodně to nebude tak silný vítr jako před čtrnácti dny. V nárazech dosáhne vítr rychlosti maximálně 20 m/s, ve čtvrtek k večeru už by se měl uklidňovat,“ řekla meteoroložka Českého hydrometeorologického ústavu Jaroslava Hajáková.

S prvním jarním dnem se oteplí, pršet bude jenom výjimečně. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až k 16 stupňům Celsia. V noci bude ale ještě stále chladno, teploty spadnou až ke 2 stupňům pod nulou.

Od prvního dubna můžeme počítat s opravdovým aprílovým počasím. Chvílemi bude teplo, klidně ale mohou přijít i sněhové přeháňky. Bude přibývat oblačnosti, teploty se udrží kolem 15 stupňů Celsia.


Autor: (kot)
Foto Aha! – Martin Pekárek, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.