Explodovaly byty: Z paneláku vylétla i zeď | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Explodovaly byty: Z paneláku vylétla i zeď

Včerejší výbuch v pražském bytě zřejmě způsobil domácí kutil.
Včerejší výbuch v pražském bytě zřejmě způsobil domácí kutil.

PRAHA/BŘECLAV (vet) – Výbuch otřásl včera krátce před polednem domem v Jelínkově ulici v Praze 8-Kobylisích. Zničil tři byty. Muže (58), nazývaného sousedy »kutil Tim«, odvezla záchranka s popáleninami na obličeji, rukou a zádech do nemocnice.


Třicet lidí bylo evakuováno, z toho deset jich z pětipatrového paneláku vyvedli hasiči. Výbuch poničil příčky, vyrazil okna a panel ze stěny domu. Podle mluvčího hasičů Víta Pernici souvisela exploze s rekonstrukcí bytu v dolním patře. „Jako příčinu můžeme vyloučit zemní plyn,“ dodal Pernica. Jednou z verzí je, že kutil pracoval se stavební pěnou a u toho kouřil. Lidé z domu se mohou dočasně přestěhovat do ubytovny osmé městské části.

Další výbuch a také požár vyděsil v sobotu večer obyvatele šestipatrového domu v Břeclavi-Charvátské Nové Vsi. V bytě, kde byla rodina s malým dítětem, explodovaly hořlavé páry. Výbuch kromě jiného rozmetal úlomky skla a konstrukce okna do vzdálenosti až 15 metrů na ulici, kde poškodily několik aut. Škodu jen v bytě experti vyčíslili předběžně na 100 tisíc korun. Hasiči vyloučili, že by explodoval plyn. Podle odborníků mohlo k výbuchu dojít při výrobě pervitinu.


Foto Aha! – Martin Přibyl

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.