Tragická sobota na českých silnicích: Řidiči jezdili jako šílení - Osm mrtvých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragická sobota na českých silnicích: Řidiči jezdili jako šílení - Osm mrtvých!

V sobotu v noci v Předměřicích nad Labem nezvládl řidič Škody 120 ve vysoké rychlosti levotočivou zatáčku, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Zemřel on i jeho spolujezdkyně.
V sobotu v noci v Předměřicích nad Labem nezvládl řidič Škody 120 ve vysoké rychlosti levotočivou zatáčku, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Zemřel on i jeho spolujezdkyně. (pro Aha! – Jan Dušek, ČTK)

PRAHA – Osm mrtvých. To je hrůzná bilance 261 dopravních nehod, k nimž v sobotu došlo na českých silnicích. První víkendový den se tak letos stal druhým nejtragičtějším. Smutné prvenství patří stále středě 13. února. Tehdy si havárie včetně té u Panenského Týnce vyžádaly deset lidských životů.

Dva lidé zemřeli v sobotu večer v Předměřicích nad Labem. Řidič (42) osobního vozu Škoda 120 nezvládl ve vysoké rychlosti levotočivou zatáčku, dostal smyk a narazil do stromu. Jeho spolujezdkyně (29) zemřela na místě, šofér při převozu do nemocnice. „Těžko odhadovat rychlost vozidla. Dá se však předpokládat, že vysoko přesáhla 100 km/h,“ řekl deníku Aha! policejní vyšetřovatel Milan Pavliš. Podle místních obyvatel řidič těsně před nehodou popíjel v nedaleké restauraci.

Další dva lidské životy vyhasly na rychlostní silnici R43 mezi Brnem a Svitavami při srážce dvou osobních vozů. V Mělníku zahynul pod koly kamionu popelář, který nastupoval do svého auta. U Dobříše zemřel mladík na sedadle spolujezdce. Ani mladá žena nepřežila v OstravěPorubě srážku s osobním vozem. Auto ji smetlo přímo na přechodu pro chodce. Pirát silnic pak z místa nehody utekl. V Damníkově na Orlickoústecku srazil řidič felicie chodce jdoucího po silnici.

Letošní únor v »černé« statistice zřejmě vysoce překoná loňský, který byl v celém roce měsícem s nejnižší úmrtností na našich silnicích. Během něj zemřelo 57 osob. Letos už jen do soboty přišlo při autohaváriích o život 52 lidí. Podle policie je to důsledek zvyšující se agresivity řidičů a jejich sobeckého chování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.