Sumec Drahouš (10) 25 kg a 152 cm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sumec Drahouš (10) 25 kg a 152 cm!

Sumec Drahouš dal rybářům v plzeňské zoo pořádně zabrat. Aby ne, pětadvacetikilový kousek se neváží každý den.
Sumec Drahouš dal rybářům v plzeňské zoo pořádně zabrat. Aby ne, pětadvacetikilový kousek se neváží každý den. (pro Aha! – Marcela Tolašová)

PLZEŇ (ver) – Důležitou práci měli včera v plzeňské zoo rybáři. Museli totiž změřit a zvážit kapitální kousky ryb. Šlo hlavně o desetiletého sumce Drahouše.


V zoo vážili a měřili kapitální ryby

Sumec sice ještě není tak těžký, ale i tak s ním měli co dělat tři statní muži. Nakonec váha ukázala 25 kilogramů. Zatímco vážení proběhlo bez větších problémů, měření bylo horší. Muži museli sumce pořádně narovnat, a to nebylo vůbec jednoduché. Nakonec ho museli položit na valník. Ukázalo se, že sumec je pořádný kousek. „Já jsem tipoval, že má tak metr dvacet, ale má víc, 152 centimetrů,“ usmíval se ředitel plzeňské zoo Jiří Trávníček. Jak deníku Aha! prozradil vodní hospodář Jaroslav Frydrýn, sumci se dožívají padesáti let, takže má Drahouš spoustu času, aby dorostl.

Největší sumec, který byl v českých vodách uloven, měřil 230 centimetrů a vážil neuvěřitelných 98 kilogramů.

Plzeňský Drahouš bude těšit návštěvníky v nově budovaných akváriích, která mají představit živočichy žijící v našich řekách a rybnících. Než bude nová expozice otevřena, bude sumec Drahouš ve speciálních prostorách. S ním tam také bude čtrnáctikilogramový amur, který měří přesně metr.

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.