Jiří Koskuba (52): Prostřelil si břicho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Koskuba (52): Prostřelil si břicho!

Primář Koskuba se při manipulací se zbraní nešťastně postřelil do břicha a byl převezen do nemocnice Na Bulovce, kde pracuje.
Primář Koskuba se při manipulací se zbraní nešťastně postřelil do břicha a byl převezen do nemocnice Na Bulovce, kde pracuje.

PRAHA (wer, jan) – Domácí nepohoda, hádka a najednou se ozývá výstřel z pistole! Na zemi zůstává s prostřeleným břichem ležet bývalý náměstek ministryně zdravotnictví Jiří Koskuba (52).


A to měl být ministrem!

Ten nyní pracuje jako primář II. interního oddělení Fakultní nemocnice Na Bulovce.

Nedělní večer v bytě uznávaného odborníka a pacienty milovaného doktora nebyl podle vyšetřovatelů zrovna idylický. „Měli nějakou domácí nepohodu, on při tom šermoval s pistolí a ta patrně nešťastnou náhodou vystřelila. Odehrálo se to v jeho bytě v Praze 9,“ popsal Aha! jeden z kriminalistů. Během hádky údajně padly i výhrůžky: teď se zastřelím! A zbraň v tu chvíli zřejmě opravdu vystřelila. „Zcela určitě to nemyslel vážně, vždyť má prostřelené břicho,“ míní vyšetřovatel.

Záchranka postřeleného lékaře okamžitě převáží do stejné nemocnice, kde sám léčí raněné a nemocné. „Podrobil se operaci. Nyní je na anesteziologicko-resuscitačním oddělení udržovaný v umělém spánku. Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný,“ uvedla Petra Effenbergerová z tiskového oddělení nemocnice. Na operačním sále o jeho život bojovali kolegové dlouhých osm hodin.

Kliknutím zvětšete„Ke zranění došlo pravděpodobně při špatné manipulaci se zbraní, případ vyšetřujeme,“ odmítla sdělit podrobnosti mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Koskuba byl v roce 2005 jedním z vážných kandidátů na funkci ministra zdravotnictví po Miladě Emmerové. Ministrem se nakonec stal David Rath.

„Opět se prokazuje, že civilistům zbraň do ruky nepatří, protože s ní neumějí zacházet. I polda, který odchází ze služby, zbraň odevzdává,“ dodává kriminalista.


19.2.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.