Největší vodní ráj ve střední Evropě! Otevírá se za tři měsíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Největší vodní ráj ve střední Evropě! Otevírá se za tři měsíce!

Aquapalace Praha je největší aquapark ve střední Evropě. Na podzim nabídne i čtyřhvězdičkový hotel.
Aquapalace Praha je největší aquapark ve střední Evropě. Na podzim nabídne i čtyřhvězdičkový hotel. (Aha! – Kateřina KalibánováVizualizace – Metroprojekt Praha a. s.)

PRAHA – Bude to vodní ráj! Už na přelomu dubna a května se milovníkům vodních hrátek otevře největší aquapark ve střední Evropě. Práce na Aquapalace Praha v Čestlicích u Průhonic jdou do finále a deník Aha! si celou stavbu exkluzivně prohlédl jako první!

Bude to vodní ráj! Už na přelomu dubna a května se milovníkům vodních hrátek otevře největší aquapark ve střední Evropě. Práce na Aquapalace Praha v Čestlicích u Průhonic jdou do finále a deník Aha! si celou stavbu exkluzivně prohlédl jako první!

Budoucí aquapark za více než čtyři a půl miliardy zatím připomíná velké mraveniště. Na stavbě totiž pracuje denně až 500 dělníků. Na ploše srovnatelné s devíti padesátimetrovými plaveckými bazény tak vyrůstá unikátní vodní svět, který tvoří Palác vln, Palác dobrodružství a Palác relaxace.

Pro návštěvníky, kterých se dovnitř vejde zhruba 2200, bude k dispozici mimo jiné tobogán dlouhý rekordních 127 metrů, skluzavky, adrenalinový space-bowl. Příznivci potápění mohou využít speciální tréninkový bazén hluboký osm metrů. Nebude chybět ani divoká řeka nebo bazén s umělým vlnobitím. Pro milovníky relaxace jsou připraveny stylové římské lázně, množství saun, klasické i thajské masáže.

V letních měsících bude otevřen venkovní areál s bazény, vodním barem a prostory pro opalování. „Součástí areálu bude i kadeřnictví, kosmetické služby, menší prodejny a restaurace. Na podzim vyroste v areálu i čtyřhvězdičkový hotel,“ popsal technický ředitel Bohumil Dlouhý.

Každý, komu nebude stačit dovádění ve vodě, se může navíc vyřádit ve fitnesscentru. Ceny služeb zatím nejsou jasné, předpokládá se, že hodinové vstupné se bude pohybovat kolem 150 korun, celodenní pak kolem 500 Kč.

Dobře postaráno bude i o bezpečnost návštěvníků. „V celém areálu je v plánu centrální kamerové zařízení, na plavce bude dohlížet v každém z paláců mistr plavčík a jeho pomocníci. Speciálně budou hlídat provoz v atrakcích jako je spacebowl nebo tobogány. V saunách jsou umístěny alarmy pro případ, že by se někomu udělalo špatně,“ vypočítává zabezpečení Dlouhý. Správce vodního světa dbá i o hygienu, v areálu vznikne sedm úpraven vody a čistička.

Největší české aquaparky
  • Aquapalace Praha (od počátku května 2008)
    5 tobogánů (délka 127 m), 3 skluzavky, space-bowl, 13 saun, sportovní a relaxační masáže, římská, bylinková, solná pára, perličkové koupele, solária, dvě privátní sauny s whirlpoolem, římská potní lázeň, turecká lázeň, kadeřnictví, kosmetika, pedikúra, manikúra, posilovna, aerobic, jóga, spinning, 3 restaurace, 3 bary, venkovní relaxační areál, hotel
  • Babylon Liberec
    3 tobogány (délka 80 m), skluzavka, spacebowl, 3 sauny, římská a bylinková pára, whirlpool, rašelinové zábaly, solárium, solný dvůr, solární louka, aromaterapie, fitness, restaurace, hotel
  • Aquapark Kladno
    2 tobogány (délka 108 m), skluzavka, space-bowl, 3 sauny, občerstvení, solárium
  • Aquadream Barrandov
    2 tobogány (délka 115 m), sauna, restaurace

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.