Šance pro Čtvrtka: Náhradní rodiče jsou boháči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šance pro Čtvrtka: Náhradní rodiče jsou boháči!

PRAHA – Místo ústavu pokojíček. Nalezenec z popelnice Vendelín Čtvrtek je zase o kousek blíže novému životu. Výběr adoptivních rodičů skončil.


Dnes dorazí jednomu ze čtyř párů, které o miminko usilovaly, vytoužený dopis z pražského magistrátu. Na to, aby si Čtvrtka vyzvedli, mají třicet dnů!

„Novou rodinu pro Vendelína Čtvrtka jsme vybírali velmi pečlivě. Byli jsme se podívat u nich doma, hodnotili jsme jejich zdravotní stav, vzdělání i minulost,“ vysvětlil radní pro sociální věci Jiří Janeček. Zároveň naznačil, že nalezenec má šanci dostat se do velmi dobře situované rodiny. „Když zhodnotíme všechno ostatní, přijdou na řadu i ekonomické faktory. A i v těchto ohledech vybraný pár vyhovoval.“

Kritickým datem bude pro malého Vendelína 13. únor. Do té doby se o svá práva totiž může přihlásit jeho biologická matka. Vzhledem k okolnostem případu je sice nepravděpodobné, že by uspěla, chlapeček by však přesto musel zpátky do ústavu. Policie zatím žádné nové stopy, které by vedly k dopadení krkavčí matky, nemá.


Autor: (kpi)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.