Škoda prozkoumá své vraky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Škoda prozkoumá své vraky

Speciálně vybavená Octavia Scout bude zkoumat vraky škodovek.
Speciálně vybavená Octavia Scout bude zkoumat vraky škodovek. (Aha! - ČTK)

MLADÁ BOLESLAV – Zjistit okolnosti bouračky a důkladně vrak zdokumentovat. To je úkolem posádek dvou vozů Škoda Octavia Scout, které ode dneška budou působit na území středních a severních Čech.

Zjistit okolnosti bouračky a důkladně vrak zdokumentovat. To je úkolem posádek dvou vozů Škoda Octavia Scout, které ode dneška budou působit na území středních a severních Čech. Vyrážet budou přímo na místa dopravních nehod, při kterých byl vážně poškozen některý z automobilů vyrobený v mladoboleslavské Škodě během posledních tří let.

Na nehody Škodovku upozorní policie. Pokud budou lidé postižení při nehodě souhlasit, Škodovka by ráda získala i data o jejich případných zraněních. Poznatky, které tak odborníci v továrně Škoda získají, se použijí při vývoji dalších modelů tak, aby byly ještě bezpečnější.

Podobný projekt funguje již déle než deset let v Německu, kde data o svých nabouraných vozech shromažďují specialisté z firem Volkswagen a Audi. „Získané informace vedly k tomu, že se změnil například systém uchycení dveří, vylepšily se airbagy, zvětšily na určitých konkrétních místech deformační zóny nebo se začal na nějaký díl používat jiný materiál,“ uvedl pro Aha! příklady konkrétního využití tohoto zkoumání člen představenstva Škody zodpovědný za technický vývoj Eckhard Scholz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.