V Brně roste kancelář budoucnosti: 61 metrů za 600 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

V Brně roste kancelář budoucnosti: 61 metrů za 600 milionů!

Soukromý developer dům staví místo zbourané textilky Vlněna.
Soukromý developer dům staví místo zbourané textilky Vlněna. (Foto Aha! – Jiří Nováček )

Nejmodernější kancelářská budova ve střední Evropě vyrůstá uprostřed Brna. Soukromý developer ji staví místo zbourané textilky Vlněna. Šestnáctipodlažní 61 metrů vysoká budova přijde na 600 milionů korun.

Po dohotovení zaujme dům skleněnou pilovitou fasádou, zhotovenou pomocí švýcarských technologií. „Koncem příštího roku chceme mít hotovo. Prvního nájemce bychom rádi nastěhovali už v prosinci 2023,“ řekl Aha! obchodní ředitel CTP Jakub Kodr. Firmy přitom na ultramodernu slyší a rok před dokončením je obsazeno už 40 procent z plochy budovy.

Poštu doručí drony

Budovu obslouží systém dronové pošty, který se v Česku zatím nepoužívá. „Bezpilotní drony budou po přečtení QR kódu přistávat na střeše. Tam dron vyloží náklad, který se šachtou dostane k adresátovi,“ přiblížil Luboš Lněnička z 3L Robotics.

Kafe se uvaří na dálku

Kromě topení a chlazení se počítá i s tím, že v budoucnu si bude moci každý nájemce ovládat svou kancelář na dálku chytrými aplikacemi. Už při odjezdu z domova si třeba navolí teplotu v kanceláři a při parkování si nechá na dálku připravit kávu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.