Králové zvířat z jam na Kladensku: S ostatky se nekšeftovalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Králové zvířat z jam na Kladensku: S ostatky se nekšeftovalo!

Berouskovi tygři končili v rukou vyznavačů tradiční čínské medicíny.
Berouskovi tygři končili v rukou vyznavačů tradiční čínské medicíny. (Foto Celní správa ČR)

Když dobrovolní hasiči objevili letos v květnu hroby s ostatky lvů na Kladensku, okamžitě pojali podezření na další případ nelegálního obchodování s těly exotických zvířat. To se ale nepotvrdilo.

Policie po pětiměsíčním šetření případ odložila. „Podezření na usmrcení lvů a následné obchodování s jejich pozůstatky vyvrátila provedená pitva a znalecké posudky,“ sdělil jejich mluvčí Pavel Truxa. Zvířata majiteli uhynula, a ten se je rozhodl sám pohřbít. Přestože nejednal podle zákona, nedopustil se trestného činu. „O celé záležitosti měl okamžitě informovat příslušné orgány,“ upřesnil správný postup Truxa.

Porcovali tygry

Trojice mužů, včetně známého provozovatele zooparků Ludvíka Berouska (71), stanula v roce 2019 před soudem kvůli zabíjení tygrů a prodávání jejich částí na přípravky tradiční čínské medicíny. Berousek poskytoval zvířata preparátorovi Miloši Hrozínkovi (39), který části jejich těl dál prodával Vietnamci Xuan Vu Lanovi (60). Preparátor schytal tříleté vězení, zbylá dvojice si od soudu odnesla pouze podmínku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.