Jana (40) s rakovinou: Naději zamítla pojišťovna! Pomůžete? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jana (40) s rakovinou: Naději zamítla pojišťovna! Pomůžete?

Manžel a synové jsou jí oporou.
Manžel a synové jsou jí oporou. (Foto archiv rodiny)

Když se u Jany Svojtkové (40) z Jablonce nad Nisou v roce 2018 objevila rakovina prsu, věřila, že ji porazí. Podstoupila chemoterapii, operaci i ozařování. Vše se zdálo být v pořádku, pak ale přišel šok.

Znovu si nahmatala bulku a nekonečný koloběh léčby začal nanovo. I po několika sériích chemoterapií byl však výsledek špatný. „Od loňského roku jsem již na paliativní léčbě, protože nádor metastázoval a bohužel se ho již nedaří likvidovat,“ popisovala Aha! paní Jana. Paliativní léčba je ta, která nevyléčí, ale prodlužuje život. Jediná možnost, jak ženě pomoci, je léčba medikamenty s léčivou látkou tucatinib s podporou přírodní suplementace.

„Tu však již pojišťovna odmítla hradit,“ říká Jana. Tablety na jeden měsíc stojí 200 tisíc korun. „Lék může zabírat tři měsíce, ale taky klidně tři roky,“ vysvětluje máma dvou kluků (9 a 11), které první měsíc léčby zaplatil soused jejího dědečka. „Za to jsem mu nesmírně vděčná. Léky jsem tudíž již začala brát a doufám, že nemoc trošku cukne, boule zmizí a rány se zahojí. Kdyby lék přestal fungovat, byla bych vděčná za jiný, který by opět mohl na chvíli pomoci. To už ale nechám osudu,“ dodala žena.

Boj o naději

Rodina a přátelé Jany se peníze na léčbu snaží vybrat pomocí dobročinné platformy Donio, kde jí zřídili sbírku. „Díky ní by mohla dál bojovat s touto zákeřnou nemocí a měla naději, že bude co možná nejdéle se svou rodinou, která ji moc miluje,“ vysvětluje organizátorka sbírky Kateřina Zemánková.

Pomůžete?

Pokud chcete nemocné Janě pomoci, informace najdete na https://www.donio.cz/sancepromaminku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.