České Švýcarsko se částečně otevřelo: K bráně poprvé od požáru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

České Švýcarsko se částečně otevřelo: K bráně poprvé od požáru!

Turisté se znovu vrací na Hřenska, které před čase postihl požár.
Turisté se znovu vrací na Hřenska, které před čase postihl požár. (Blesk: Michal Israel Volf)

Plameny 20 dní devastovaly národní park České Švýcarsko. Jeho symbol na dva měsíce osiřel. Po odborné prohlídce území se k Pravčické bráně v sobotu opět vrátili turisté.

„Správa parku otevřela trasu kolem Tří pramenů a také červenou stezku k Malé Pravčické bráně. Stále zůstává zavřena Gabrielina stezka, soutěsky i Hluboký důl,“ přiblížil mluvčí parku Tomáš Salov s tím, že park zrušil také zákaz nočních návštěv. Krásu Pravčické brány si přišly po pauze prohlédnout stovky turistů od nás i ze zahraničí. Z Pardubic přijel například Marek Novotný (19) se svou přítelkyní Monikou Adamcovou (20). Největší dojem na ně udělala cesta na vrchol. „Musíte projít tou ohořelou krajinou. Je to sice smutný, leč velmi zajímavý pohled,“ poznamenal mladík.

Zatím zdarma

Vstupné se na Pravčickou bránu zatím neplatí. „V současnosti nefungují turnikety, které vyřadilo přerušení elektrické energie,“ vysvětlil Alexej Krenke, majitel budovy, přes kterou se chodí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.