Ředitel Českého Švýcarska byl odvolán: Nezvládl krizi při požáru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ředitel Českého Švýcarska byl odvolán: Nezvládl krizi při požáru!

Na spáleništi se objevují ostrůvky zelené vegetace.
Na spáleništi se objevují ostrůvky zelené vegetace.  (Foto ČTK/O. Hájek, V. Hájek)

Vaz šéfovi parku České Švýcarsko Pavlu Bendovi zlomil rozsáhlý požár, který tam vypukl v červenci. Odvolala ho ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (65, za KDU-ČSL) .

„Pro nedostatečnou komunikaci s obcemi a nezvládnutí managerských povinností v průběhu krizového řízení,“ vysvětlil resort ministerské rozhodnutí. Na špatné vedení parku už dříve upozorňovali i někteří starostové okolních obcí. „Formálně to bylo v pořádku, ale reálně žádná diskuse nebyla. Rada parku se sotva scházela,“ přiblížil problémy starosta Krásné Lípy Jan Kolář (Sdružení 2022). „Prozatím necítím potřebu moje odvolání nějak komentovat,“ poznamenal stroze Benda pro MF Dnes. Ministerstvo teď hledá jeho nástupce a vypsalo výběrové řízení.

Stále bez pachatele

Největší lesní požár u nás, který propukl 24. července, policie stále vyšetřuje. Konkrétního viníka ale zatím nemá. Plameny sežehly více jak tisíc hektarů lesního porostu a také majetek obyvatel Hřenska i Mezné, kde shořely dokonce tři rodinné domy. Oheň hasiči uhasili po 20 dnech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.